Energie besparen

Ruimte besparen in je badkamer of toilet?

Een inbouwtoilet is minder diep dan een standaard toilet en blijft comfortabel. Het zitvlak van een verkort toilet heeft dezelfde afmetingen, de besparing zit hem in de bevestiging van het toilet. Hierdoor blijft het zitgemak gelukkig optimaal. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van wandtoiletten. Zijn ze de extra kosten waard? (teaser: ja!)

Een inbouwtoilet op maat
Dankzij de compacte afmetingen bieden wandtoiletten meer flexibiliteit bij het ontwerpen of aanpassen van een badkamer. Vanuit een designperspectief brengt een inbouwtoilet direct een moderne, strakke esthetiek in elke badkamer. Dat lijkt vooral de drijvende kracht achter de toegenomen populariteit van het inbouwtoilet. Bovendien geeft het “zwevende” toilet een grotere designflexibiliteit, omdat het minder patroonbreuken op de vloer en de wanden mogelijk maakt.

Een inbouwtoilet biedt drie praktische voordelen:
Ruimtebesparing: wandtoiletten zijn een goede keuze voor kleinere badkamers, omdat de toiletpot en de bedieningsplaat de enige onderdelen in de ruimte zijn. De buitenste punt van de toiletpunt tot 30 centimeter dichter bij de muur, wat een groot verschil kan maken in een kleine badkamer. Een van de grootste voordelen van een wandcloset in tegenstelling tot de andere types toiletten, is dat je veel vloerruimte bespaart. Ze zijn ideaal voor kleine badkamers, omdat ze geen vloeroppervlak innemen en de kamer er in het algemeen ruimer uitzien.
Gemakkelijk te reinigen: omdat de toiletpot de vloer niet raakt, is het schoonmaken van de ruimte rond de armatuur veel eenvoudiger. Zo kun je de dweil gemakkelijk gebruiken om die ruimte schoon te maken zonder te hoeven bukken. Het schoonmaken van de wc of badkamer is ook eenvoudiger dankzij de eenvoudige ontwerpen.
Verstelbare hoogte: bij de installatie van een inbouwtoilet kun je de hoogte voor de huiseigenaar aanpassen. Dit is vooral handig voor mensen met mobiliteitsproblemen die een hoger toilet nodig hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *